ANWB furieus om stortvloed boetes op A1

 

De ANWB is boos over een stortvloed aan boetes die vorige week op de A1 bij Muiden is uitgedeeld. De bond vraagt zich in het AD af of het hier niet meer om de opbrengsten in plaats van om de veiligheid gaat.

Vijfduizend van de achtduizend passanten reden te snel bij wegwerkzaamheden en werden op de bon geslingerd. "Als je constateert dat urenlang zestig procent van de weggebruikers te hard rijdt, dan weet je dat er iets niet goed gaat", zegt een woordvoerder in de krant.

De politie had volgens hem andere maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld door een duidelijke waarschuwing te plaatsen dat er wordt gecontroleerd. Nu lijkt het er volgens hem sterk op dat het alleen om de bonnen gaat. De opbrengsten zijn hoog omdat voor een overtreding bij wegwerkzaamheden een dubbel tarief geldt.

De controle op de A1 werd uitgevoerd door de regionale politie. Daar kon niemand volgens de krant uitleggen waarom zo massaal is gecontroleerd. Wel wordt de actie binnenkort op dezelfde plek herhaald. Het Korps Landelijke Politiediensten ontkent in de krant dat controles worden gehouden om zo veel mogelijk bonnen uit te schrijven. "Het gaat ons echt om de veiligheid."

 
 
Bron: FOK.nl
 
  20-7-2010  


|

FlitsKaart