ANWB: Geef uw mening over kilometerheffing

 

De ANWB roept haar leden op om te reageren: Uw mening over het nieuwe systeem van de kilometerprijs is belangrijk. Hierdoor kunnen wij peilen hoe onze leden en onze standpunten en criteria aanpassen of verfijnen. Dus reageer!

De ANWB-leden willen een eerlijker manier van betalen: liever betalen voor het gebruik van de auto dan voor het bezit. Ofwel: betalen per kilometer vinden de leden rechtvaardiger. De ANWB maakt zich daar dan ook sterk voor richting de overheid.

Mail

U kunt uw vraag, opmerking of mening mailen aan onze afdeling Belangenbehartiging via het e-mailadres: [email protected].

Opmerking Flitsservice.nl: Als u ANWB lid bent willen wij u met klem vragen om UW mening te geven, al is het maar een mailtje met daarin "voor" of "tegen" en eventueel uw lidmaatschapsnummer. Laat de ANWB weten hoe u, als lid, erover denkt.

Ons grote bezwaar is: Eerlijkheid bij de overheid bestaat niet. Op een dag is het ingevoerd en kan de overheid naar eigen inzicht verhogingen doorvoeren, zoals ons vroeger het kwartje van Kok is aangesmeerd (tijdelijk). Er is al een eerlijk systeem: brandstofaccijns. U betaalt naar verbruik. Onzuinig verbruik? U betaalt meer. Alleen diegenen die minder dan 12.000 km per jaar rijden gaan erop voorruit. Woont u in de Randstad? Mag u ook meer gaan betalen dan iemand in Joure. Is dat eerlijk?

Privacy kan je niet beschermen. Er zal geregistreerd moeten worden waar u gereden hebt, als er gedifferentieerd wil worden naar plaats en tijd. U accepteert toch geen factuur zonder grondige onderbouwing?

En wat willen de ANWB leden nou werkelijk? De Telegraaf hield een enquete. De meerderheid is tegen. Waar haalt de ANWB dan vandaan dat de leden dit wel willen?

Meer onafhankelijke informatie vindt u >hier

Op ons forum vindt u wat doordachte informatie >hier

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  26-2-2009  


|

FlitsKaart