ANWB: Stop met flitsen in spits

 

De politie moet stoppen met snelheids- en kentekencontroles tijdens de spits omdat het risico te groot is dat ze files veroorzaken.

Dat stelt de ANWB naar aanleiding van de zeker negentien kilometer file gisterochtend op de A27 ter hoogte van Hagestein in de richting van Utrecht. Een politiecontrole van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) veroorzaakte er een enorme en ook nog urenlange verkeersopstopping. Rond half negen stond er nog zestien kilometer en om half elf zeventien kilometer file, blijkt uit cijfers van de ANWB. Bij de Verkeersinformatiedienst werd zelfs een top van 25 kilometer opstopping genoteerd.

Doorstroming

De ANWB vindt de controles gezien het belang van doorstroming op dat tijdstip niet verantwoord. Arnoud Broekhuis. "We begrijpen dat er gecontroleerd moet worden, maar doe dat dan niet in de spits. Bovendien, rond die tijd kun je al nauwelijks te hard rijden vanwege de drukte."

Het is niet voor het eerst dat een radarcontrole opstoppingen veroorzaakt door plotseling snel afremmende automobilisten. De politie bevestigt dat in elk geval deze controle debet was aan de ernstige verkeershinder.

De politiemensen stellen zelf rond half tien de conclusie te hebben getrokken dat het beter was het werk elders voort te zetten. "Ze zijn toen op een andere weg verder gegaan. Of je dit kunt voorkomen, kunnen we niet zeggen. We staan vaker op die plek", aldus een KLPD-zegsman.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  10-7-2009  


|

FlitsKaart