ANWB wil lagere lasten voor automobilist

 

DEN HAAG - De overheid moet de lasten voor automobilisten verlagen om zo de pijn van de dure brandstof te verzachten. Dat heeft ANWB-directeur G. van Woerkom maandag in een brief aan minister Zalm van Financiën geschreven.Een tijdelijke verlaging van de brandstofaccijns ligt volgens de ANWB voor de hand. Ook kan Zalm denken aan het terugschroeven van de vaste lasten. De brancheorganisatie stelt voor om de wegen- of aankoopbelasting voor auto's omlaag te brengen.
Ernstige zorgen


Door spanningen op de wereldmarkt heeft de prijs voor ruwe olie de afgelopen tijd "alle records gebroken", schrijft Van Woerkom. De brandstofprijzen zijn volgens hem daardoor hoger dan ooit. De ANWB-leden maken zich daar ernstig zorgen over."Veel leden, die nu van vakantie terugkeren, zetten bovendien vraagtekens bij de grote prijsverschillen met de ons omringende landen zoals Duitsland en Frankrijk", aldus de ANWB-directeur. Hij wijst erop dat de Staat juist extra geld binnenkrijgt door de hogere brandstofprijs.Voorstellen


De ANWB heeft niet uitgerekend hoeveel de gemiddelde automobilist moet terugkrijgen. "Het is een brief met voorstellen. We vragen Zalm alleen om er eens naar te kijken", lichtte een woordvoerder toe.

 
 
Bron: NU.nl
 
  25-7-2005  


|

FlitsKaart