Arnhem, verkeersveiligheid in het gedrang door vernieling flitspaalx

Het verkeershandhavingsteam van politie Gelderland-Midden heeft vandaag, 18 september, geconstateerd dat de flitspaal op de Marga Klompelaan in Arnhem is vernield. De politie heeft op deze locatie een flitspaal geplaatst omdat daar door snelheidsovertredingen veel ongevallen gebeuren. De kans op een ongeval en de ernst van de afloop van het ongeval nemen toe als de rijsnelheid van het verkeer toeneemt. Om het aantal ongevallen terug te dringen en zo de verkeersveiligheid te vergroten is de flitspaal geplaatst. Het verkeershandhavingsteam zal dan ook om de verkeersveiligheid te bevorderen zo spoedig mogelijk de paal herstellen. De politie stelt een nader onderzoek in. Bij deze roept het Verkeershandhavingsteam getuigen op zich telefonisch te melden op nummer: 0900-8844.

Bron:  Politie Gelderland Midden

Melder:

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Wat een prachtig propagandaverhaal om deze zielige gesloopte flitspaal. Op zich zal deze flitspaal weer vervangen worden op kosten van de belastingbetaler, maar het verhaal dat snelheid verantwoordelijk is voor de ongelukken komt rechtstreeks uit de propagandabundel van Koos Spee, VerkeerOfficier van Justitie.

Snelheid is in slechts 3% van alle verkeersongevallen in Nederland de primaire oorzaak, geen voorrang verlenen 19% (bron: Adviesdienst Verkeer en Vervooer, ministerie Verkeer en Waterstaat).