Arnhemse politie boekt succes met 'Horkenlijn'





 

ARNHEM (ANP) - De politie in Arnhem is tevreden over het functioneren van de zogenaamde horkenlijn. Dat bleek maandag tijdens de presentatie van het jaarverslag van de politieregio Gelderland-Midden. Op de horkenlijn kunnen politiemensen in hun vrije tijd ernstige verkeersovertredingen doorbellen.



Sinds de openstelling van de speciale telefoonlijn, in april vorig jaar, zijn ongeveer zevenhonderd overtredingen doorgebeld. Vaak gaat het om een combinatie van verboden en gevaarlijk rijgedrag, zoals rijden over de busbaan en door rood licht rijden. In het merendeel van de gevallen kreeg de dader een bekeuring op de deurmat, aldus de politie.



De politie Gelderland-Midden stelde de horkenlijn in april vorig jaar in om asociaal gedrag in het verkeer een halt toe te roepen. Politiemensen met een opsporingsbevoegdheid die in hun vrije uren ernstige verkeersovertredingen opmerken, kunnen dat telefonisch doorgeven. Volgens korpschef K. Bakker van de politie Gelderland-Midden is het vanzelfsprekend dat politiemensen ook in hun vrije tijd actie ondernemen tegen gevaarlijk rijgedrag.



De politieregio wil wegens het succes doorgaan met de horkenlijn. Volgens Bakker hebben verschillende gemeenten, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, interesse getoond in de Arnhemse aanpak. De politieregio Gelderland-Zuid, waaronder ook Nijmegen valt, heeft al besloten om op termijn ook een horkenlijn op te zetten. Als het aan Bakker ligt, krijgt het initiatief in heel Nederland navolging.

 
 
Bron: ANP
 
  27-5-2003  


|

FlitsKaart