Arrestatie om oude flitspaal





 

Albert Dunnink wist niet wat hem overkwam. Rond 15.00 uur werd hij gisteren met enig vertoon van macht door de politie Horst en Waterland meegenomen voor een verhoor naar het bureau in het nabij gelegen Hasselt. "Van kwart over drie tot kwart over zes heb ik in de cel gezeten", aldus de Rouvener. "Ik had steenkoude voeten.

Twee kopjes koffie kreeg ik en ik mocht een keer naar de wc."

De aanleiding van de aanhouding: een flitspaal, die al tien jaar in de tuin van de Rouvener staat. Het attribuut figureerde vorige week nog pontificaal bij de jaarlijkse Klompenrace.

Dunninks buurman Jan Petter was ooggetuige van de arrestatie. "Er cirkelde al een tijdje een helikopter boven de boerderij. Ik dacht dat-ie op zoek was naar de oorzaak van een rookpluim."

Dunnink zelf gisteravond: "Ik zag opeens een agent achter op mijn erf staan, de ander bleef in de auto. De toon was erg agressief. Er werd niet eerst gevraagd waar ik die paal vandaan had. Nee, ik werd direct beschuldigd van diefstal. Nou, dan heb je aan mij een verkeerde. Want ik wist dat ik die paal van de gemeente Staphorst had gekocht. Maar ik had geen zin om ook nog maar iets te zeggen."

En of hij dan wel vrijwillig mee wilde gaan naar het bureau om daar verder te praten. Nou, daar had Dunnink ook geen trek in. Nadat een tweede politieauto voor de veiligheid was gearriveerd werd de Rouvener afgevoerd naar het bureau in Hasselt wegens heling van een flitspaal. "Want", zegt een woordvoerder van de politie IJsselland, "zo’n paal is geen eigendom van de aangehouden man. Dus moet hij maar uitleggen, waar hij die vandaan heeft. Ja, ook als het er al tien jaar staat."

De politie-agenten kregen de flitspaal in het vizier toen ze onderweg waren naar een plaats waar afval werd verbrand. Op het erf van Dunnink zagen ze de flitspaal staan, waarop de Rouvener werd gearresteerd. Uiteindelijk gaf een zoektocht op de computer duidelijkheid over hoe Dunnink aan de flitspaal kwam: die was inderdaad gewoon gekocht. Dunnink kwam vrij, maar een kopietje van de uitdraai was hem nog niet gegund.



 
 
Bron: www.destentor.nl
 
  1-4-2011  


|

FlitsKaart