Auto brandt twee keer en politie stond erbij...





 

ZWINDEREN - Op de A37 ter hoogte van Zwinderen is gisterochtend tot twee keer toe de auto van een 31-jarige man uit Coevorden in brand gevlogen. Bij de eerste melding was de brandweer snel ter plaatse, waarna de vlammen werden gedoofd. Het tumult op de autoweg leek ten einde te komen toen de auto op een bergingswagen was geladen en werd weggebracht. Een paar kilometer verder begon de personenauto echter weer te branden.



De berger slaagde er op tijd in zijn brandende vracht af te laden. De brandweer, die nog achter het bergingsvoertuig reed om terug te keren naar de kazerne, kon onmiddellijk beginnen met blussen. Bij deze tweede poging werden de brandweerlieden het vuur wel definitief de baas. Tijdens het voorval hebben verschillende weggebruikers zich verbaasd dat de politie op korte afstand van de brandende auto een snelheidscontrole hield en zich schijnbaar niet om de brand bekommerde.



''Er was een andere politieauto zeven minuten na de melding ter plaatse'', zegt een woordvoerder van de politie. ''In die tijd had de agent die de snelheidscontrole hield nooit zijn spullen kunnen inpakken, naar de eerstvolgende afrit kunnen rijden en bij de brand kunnen arriveren. Toen duidelijk was dat er al collega's onderweg waren, heeft deze agent de controle gewoon voortgezet.''

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  17-6-2004  


|

FlitsKaart