Auto kwijt na 'belediging' politie

 

Een echte vent wordt geen agent. Stickers met deze tekst zijn in omloop, maar de politie ziet de humor er niet van in.

Al een maand of acht reed hij er mee rond, en zonder problemen. Sterker nog, sommige agenten konden er wel om lachen. Zijn auto had hij opgesierd met stickers met teksten als: ’Een echte vent wordt geen agent’.

Glen Spring in ’t Veld (18) uit Hoofddorp bedoelde er niks mee. ‘Je moet het zien als geintje.’ Maar de agenten die hem vrijdag in zijn woonplaats aanhielden, konden er niet om lachen. Hij moest de stickers verwijderen. Toen hij dat weigerde, werd hij aangehouden wegens belediging. Een paar uur later stond hij weer buiten, maar zijn auto kreeg hij niet mee. Volgens een woordvoerster van de politie ging het om ‘heel beledigende teksten’, die ze niet wil herhalen. De jongen wilde niet vertellen waarom hij de stickers op zijn auto had. Zijn weigering om ze eraf te halen, was voldoende voor de aanhouding.

Spring in ’t Veld heeft een andere versie. ‘Ik wilde de stickers er best afhalen, maar daar had ik stickerverwijderaar voor nodig en dat had ik niet bij me. ’ Hij begrijpt de commotie niet en vindt dat de politie te ver is gegaan. ‘Ik wacht het af, maar als ik mijn auto niet terugkrijg, ga ik het zeker voor de rechter brengen.’

 
 
Bron: De Pers
 
  28-4-2009  


|

FlitsKaart