Auto-ongelukken niet alleen snelheid gerelateerd

 

We weten het al jaren: de Overheid in Nederland probeert ons heel lang wijs te maken dat het ongelukkenratio in direct verband staat met de snelheid. We hebben zelfs vernomen dat men heel streng op snelheid controleert, zo streng zelfs, dat opsporingsambtenaren de automobilist een stevig Proces Verbaal uitreiken, ook als die snelheid maar +1 km/uur over de maximumsnelheid wordt vastgesteld. Dan krijgt de betuurder te horen dat die 1 km/uur te hard ook héél erg risicovol is. Snelheid is namelijk altijd aan het aantal ongelukken gerelateerd nietwaar? Nou, niet dus.

Vandaag heeft iemand ons een folder van Hella BV en afkomstig van een plaatselijke autodealer over airco’s in handen gestopt, en daar staat het volgende afgedrukt (leest u even mee?)
Bij een temperatuur van 27 graden binnen in de auto, stijgt het aantal ongevallen binnen de bebouwde kom met 11%. Bij een binnentemperatuur van 32 graden zelfs met ca. 22%! Dat heeft onderzoek aan de Universiteit Wuppertal aangetoond in opdracht van de Bundesanstalt für Straßenwesen.

Er staat welliswaar geen jaartal bij dit onderzoek in deze folder, maar we vragen ons nu echt af in hoeverre we jarenlang door onze eigen Overheid zijn bedonderd. Die heeft ons altijd voorgehouden dat het aantal ongelukken is gerelateerd aan de snelheid! Vraag is natuurlijk: waarom horen we nooit over dit soort onderzoeken? En waarom wordt de automobilist stelselmatig aangesproken op zijn snelheid terwijl er veel meer factoren een rol kunnen spelen in een ongeluk?

 
 
Bron: Petrusblog Incaudavenenum
 
  14-5-2009  


|

FlitsKaart