Auto op het spoor als oplossing voor files





 

GRONINGEN - Groningse ingenieurs willen auto's op de spoorrails laten rijden om het fileprobleem op te lossen. Zij suggereren spoorrails te asfalteren, zodat de rails net als bij een tram in de weg zakken. Op drukke uren kunnen auto's dan van de extra wegen gebruik maken.



Dat heeft ir. H. de Koning, een van de initiatiefnemers, dinsdag bevestigd. Het team van ingenieurs bedacht het plan als opdracht van een postacademische opleiding infrastructureel management aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Het plan ligt inmiddels bij de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (AVV) van Rijkswaterstaat, die de haalbaarheid ervan gaat onderzoeken.
'We beseffen dat er nog veel haken en ogen aan het ruwe idee kleven', erkent De Koning. 'Zo moeten er duidelijke tijdsvensters worden gecreëerd waarin de sporen voor het autoverkeer toegankelijk kunnen zijn.' De ideeën van de ingenieurs richten zich voornamelijk op goederenspoorlijnen. 'De goederen kunnen 's nachts worden vervoerd, zodat de rails overdag ruimte biedt voor auto's.'

 
 
Bron: zibb.nl
 
  1-8-2003  


|

FlitsKaart