Automobilist wil meer borden langs de weg





 

GRONINGEN - Automobilisten vinden dat er te weinig snelheidsaanduidingen langs de weg staan. Hierdoor weten ze vaak niet hoe hard er mag worden gereden. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van de ANWB naar de beleving van wegen in Groningen.



Weggebruikers willen vooral dat het 50 km-bord weer standaard terugkeert aan de grens van de bebouwde kom. Op plaatsen waar een andere maximumsnelheid geldt, willen autorijders vaker herhalingen zien.



Gemeente Groningen


Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de provincie Groningen en was bedoeld om een beeld te krijgen van wat de weggebruikers vinden van allerlei maatregelen die zijn genomen om de verkeersveiligheid te vergroten. Het onderzoek is gehouden met dertig teams van twee ANWB-leden die routes over provinciale wegen hebben gereden.



Drempels


Weggebruikers storen zich verder aan de vele drempels. Ze zijn te hoog en automobilisten worden onvoldoende op de obstakels geattendeerd. Ook de zichtbaarheid van verkeersborden en de wegbelijning laat te wensen over, blijkt uit het onderzoek.



Bomen en struiken


De provincie Groningen trekt zich de kritiek aan. Bomen en struiken langs wegen zullen in de toekomst vaker worden gesnoeid. In het voorjaar van 2005 vernieuwt de provincie een groot aantal ANWB-borden langs de weg.

 
 
Bron: Nu
 
  30-11-2004  


|

FlitsKaart