Automobilisten rijden braaf 13021/03/2012 Sinds de eerste snelwegen een jaar geleden naar 130 kilometer per uur gingen, zijn er nog geen tienduizend bekeuringen uitgeschreven. Automobilisten houden zich op snelwegen met de nieuwe limiet keurig aan de snelheid. Maar 1,6 procent van de weggebruikers rijdt er te hard.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau. Volgens woordvoerder Frans Zuiderhoek is een overtredingspercentage van 1,6 bijzonder laag. "Het is wel zo dat we vaker zien dat nieuwe regels goed worden nageleefd". Daarna neemt het aantal overtredingen toe. Daarom houden we de naleving van de 130 in de gaten.

Voordat dit kabinet het snelheidsregime op de eerste snelwegen veranderde naar 130 suggereerden critici dat hardrijders hiervan misbruik zouden maken door 140 aan te gaan houden. Om dit tegen te gaan, is de vaste correctiemarge die politie en justitie hanteren naar beneden geschroefd van acht naar vijf kilometer. Daardoor betekent 136 kilometer nu al een prent en niet 139.
 
 
Bron:  De Telegraaf
 
  Melder: 52 procent slachtoffer
 Flitsservice.nl wordt gehost door:

Prolocation banner