Autorijders massaal gecontroleerd op A8

 

Een ongekend grote verkeers- en alcoholcontrole op een verassende plek, de A8. De politie nam in de nacht van zaterdag op zondag niet alleen ruim 1.500 blaastesten af, het kreeg ook een 'grote buit' in de schoot geworpen. Want een gezochte man, die nog voor 10.000 euro aan boetes had open staan en ook een celstraf van 28 dagen tegoed had, liep tegen de lamp.

Ruim veertig agenten van de politie Zaanstreek-Waterland, als ook medewerkers van de KLPD en personeel van de dienst motorrijtuigenbelasting waren in de nacht van zaterdag op zondag in touw voor de grootscheepse verkeerscontrole op de parkeerplaats nabij Esso tankstion. Voor de ruim vierduizend passanten die vanuit Alkmaar, Hoorn en Zaandam naar Amsterdam wilden, was er geen ontkomen aan. Zij kwamen allemaal terecht in de fuik die de politie had opgezet.

Ruim elfhonderd automobilisten werden bekeurd wegens te hard rijden; dertien mensen reden met een auto waarvan de APK was verlopen; een even zo groot aantal ging op de bon omdat ze de vluchtstrook gebruikten en 21 mensen werden aangehouden omdat ze met teveel drank achter het stuur zaten van wie een enkeling ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Ook werden bonnen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting (8), het opgeven van een valse naam (2) en het niet (juist) dragen van autogordels (12).

Door de uitgebreide verkeerscontrole ontstonden er rond twaalf uur ´s nachts lange files, vooral van auto's uit de richting Purmerend. Organisator Stephan Tock van de politie keek gistermiddag, na de vermoeiende nacht die tot vier uur duurde, met tevredenheid terug op de verkeerscontrole. ,,Je praat over veiligheid. De bedoeling is dat je de rotte appels, als ik dat zo mag zeggen, opspoort. Tegelijkertijd hopen we dat er van een dergelijke controle ook een preventieve werking is uitgegaan.''

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  11-7-2006  


|

FlitsKaart