AVRO overlegt met OM over Blik op de Weg2220x

De AVRO zal nog deze week met het Openbaar Ministerie in overleg treden over het goed bekeken tv-programma Blik op de weg. Dat meldt een woordvoerder van de AVRO. De AVRO maakt zich zorgen over het feit dat de politieregio’s op advies van het Bureau Verkeers- handhaving van het OM (BVOM) niet meer bereid zijn mee te werken aan het populaire programma.


De omroep vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat een programma dat al 16 jaar lang wekelijks 1,5 miljoen kijkers aanspreekt op hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer, niet de steun geniet van het BVOM, terwijl zij wel samenwerkt met een andere partij. “De medewerking aan het bij de commerciële omroep SBS uitgezonden Wegmisbruikers (gemiddeld 800.000 kijkers) staat niet ter discussie“, aldus de zegsman.


Volgens de AVRO dreigt het programma te verdwijnen. “De AVRO hoopt dat het Openbaar Ministerie het niet zo ver zal laten komen en zal nog deze week in overleg treden met het OM“, aldus de persvoorlichter. Dinsdag 17 april begint de AVRO om 20.30 uur op Nederland 1 met nieuwe afleveringen van het verkeersmagazine.

Bron:  Mediacourant.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram