Baas zet Belgische wegpiraat op straat

 

De Belg die met de rode bestelwagen van zijn baas een tijdlang Nederlandse wegen onveilig maakte, is deze week ontslagen door zijn werkgever.

Dat meldt de Gazet van Antwerpen dat het bedrijf traceerde aan de hand van het kentekennummer dat BN/DeStem afgelopen zaterdag publiceerde. De Belgische bestuurder heeft het afgelopen jaar diverse malen geprobeerd andere automobilisten van de weg te drukken. Daarnaast maakte hij ook obscene gebaren en gooide hij met waterflesjes. ’Extreem en gevaarlijk wangedrag’, noemde een woordvoerder van de West-Brabantse politie dat vorige week. Hij gaf toe dat de meldingen over het gevaarlijke rijgedrag van de Belg ’een tijdje op de plank’ waren blijven liggen, maar kondigde meteen aan er ’nu volop aandacht aan te geven’.

Dat leidde nog niet tot opsporing en verhoor. Wel is er inmiddels een zogeheten rechtshulpverzoek ingediend bij de Belgische politie. Daarmee kan zij aan de slag om de man op te zoeken en te verhoren. De Nederlandse officier van justitie zal daarna beslissen of het al dan niet tot vervolging komt.

Die beslissing wil de werkgever van de man, een rubberbedrijf in Merksem, kennelijk niet afwachten.

 
 
Bron: Bn de Stem
 
  17-7-2008  


|

FlitsKaart