Bazen betalen massaal leaseboetes





 

DEN BOSCH, 07-10-2006 Tienduizenden zakelijke leaserijders hoeven verkeersboetes niet zelf te betalen van hun baas. Ruim een derde van de Nederlandse werkgevers vergoedt de bonnenregen van het Centraal Justitieel Incassobureau uit eigen portemonnee.



Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van Trendbox, in opdracht van leasemaatschappij GE Fleet Services.



Werkgevers hechten aan een goede verstandhouding met hun medewerkers vanwege de krappe arbeidsmarkt. Daarom neemt 37 procent van de ondernemingen de boetes van het personeel voor lief.



De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) is verbijsterd over het hoge percentage. „Wij kunnen ons absoluut niet vinden in de cijfers”, aldus VNA-directeur Renate Hemerik. „Vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij het raadzaam dat werkgevers boetes wel doorbelasten aan medewerkers, alleen al om personeel te wijzen op de verkeersveiligheid.” De VNA is geschrokken van de uitkomsten. „Onze klanten bepalen zelf wie de boete gaat betalen.”



Voorbeeldig

Volgens de vereniging zijn leaserijders voorbeeldige bestuurders en maken ze niet meer overtredingen dan een gemiddelde particuliere automobilist.



PvdA-Kamerlid Lia Roefs stelt voor om een convenant te sluiten met de zakelijke autobranche om ervoor te zorgen dat de persoonlijke gegevens van de bestuurders bij zware verkeersovertredingen alsnog bij de politie bekend worden gemaakt.

 
 
Bron: De Telegraaf (abonnee gedeelte)
 
  10-7-2006  


|

FlitsKaart