Behoorlijke vangst in Drechttunnel fuik1366x

Een controle in de Drechttunnel gisterenavond, met een nadruk op drugs, leverde een aanzienlijk resultaat op volgens de politie. Er werden vier man ingerekend. Een 31-jarige Fransman werd aangehouden, nadat bij hem achter de bumper van zijn auto diverse pakjes met vermoedelijk harddrugs werden aangetroffen. Een 43-jarige Belg en een 38-jarige Griek vervoerden in hun auto 1 kilogram vermoedelijk softdrugs. Een 37-jarige man uit Zwijndrecht had zoveel gedronken dat hij zijn rijbewijs kon inleveren.

In totaal werden 50 voertuigen gecontroleerd en werden acht bekeuringen uitgedeeld voor diverse (verkeers)overtredingen. Ook zijn er nog al wat zaken in beslag genomen. Zo trof men een busje traangas aan, een halve kilo hennep, enkele gebruikershoeveelheden hard-, softdrugs en amfetamine waarbij de eigenaren met een boete, maar zonder hun spul verder mochten. Van één automobilist is de auto in beslag genomen in verband met openstaande bekeuringen en ook nam de belastingdienst twee voertuigen in beslag in verband met openstaande aanslagen. Zij inde 640 euro aan belastingpenningen.

100 man

In totaal namen een kleine 100 (opsporings)ambtenaren aan de controle deel van de volgende instanties: Politie Zuid-Holland-Zuid, Politie Rotterdam Rijnmond, Politie Midden en West Brabant, Korps Landelijke Politiediensten, Koninklijke Marechaussee, Belastingdienst, Douane en Rijkswaterstaat.

Bron:  RTV Dordrecht

Melder: @lex-Iveco

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram