Belastingdienst int schuld op snelweg (A35)1220x

De Belastingdienst heeft donderdag op de snelweg A35 ruim veertig automobilisten aangehouden die samen voor bijna honderdduizend euro aan belastingschulden hebben. De dienst werkte samen met de politie, die de kentekens van passerende auto's scande. Als bleek dat de bestuurders de Belastingdienst nog geld schuldig waren, werden zij langs de kant gezet.

Het is voor het eerst dat een dergelijke gecombineerde controle op deze schaal in Nederland is uitgevoerd, meldt de politie in Twente vrijdag. De 41 aangehouden bestuurders betaalden gezamenlijk ter plekke ruim 7400 euro. Zeventien auto's zijn in beslag genomen. Als de schuld niet alsnog wordt afgelost, worden de auto's verkocht.

De politie hield 36 bestuurders aan die in een onverzekerd of ongekeurd voertuig reden. Daarnaast werden 95 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan dertig keer voor het overschrijden van de maximum snelheid. Ook werden openstaande boetes geïnd.

Tijdens de controle zijn de bestanden van de Belastingdienst en de politie aan elkaar gekoppeld. In Rotterdam zijn eerder al pilots geweest met de werkwijze. In de Maasstad is woensdag en donderdag ook gecontroleerd, in samenwerking met de douane, Rijks- en Gemeentebelastingen. Daarbij zijn in totaal 42 auto's in beslag genomen en voor bijna 33 duizend euro aan schulden geïnd.

Bron:  Nieuws.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram