Belgische procureur: Politie moet minder pv's uitschrijvenx

Een aantal Oost-Vlaamse burgemeesters is niet van plan om hun politiediensten minder processen-verbaal wegens overdreven snelheid te laten uitschrijven. Eerder had procureur Christiaan Du Four daarom gevraagd.

Burgemeester Anny De Maght (VLD) is alleszins niet van plan om minder pv's in haar stad te laten opstellen. Volgens haar blijft de veiligheid prioritair en moet het parket maar een oplossing vinden voor de werkdruk.

Ook andere burgemeesters in Oost-Vlaanderen zien de oproep van procureur Du Four niet zitten. Burgemeester Luc Durant (VLD) van Ninove en Freddy Willockx (SP.A) van Sint-Niklaas vragen dringend om meer overleg met de procureur.

De procureur luidt de alarmbel

Procureur Christiaan Du Four is voor een strenge aanpak van verkeersovertreders maar, zegt hij, het parket kan de overvloed aan pv's voor snelheidsovertredingen niet meer aan.

Hij vraagt de burgemeesters en politiediensten in zijn arrondissement om minder pv's uit te schrijven. In totaal wil hij een kwart minder pv's voor overdreven snelheid.

Door het toenemend aantal flitspalen zal de hoeveelheid pv's nog stijgen, zegt Du Four. De parketten kunnen die grote aantallen enkel verwerken als er meer personeel komt.

Bron:  VRT Nieuws

Melder: De Nachtkoerier

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram