Benzine 12 cent te duur1640x

Het CDA wil korte metten maken met de ’uitbuiting van automobilisten’ door de grote oliemaatschappijen. Door meer concurrentie af te dwingen tussen pomphouders langs snelwegen kan de benzineprijs met zo’n twaalf cent omlaag.

"De grote merken maken misbruik van hun machtspositie", zegt CDA-Kamerlid Jan ten Hoopen. Het zevenpuntenplan van het CDA kan waarschijnlijk op steun van een Kamermeerderheid rekenen. In het plan eist Ten Hoopen dat er ’prijspalen’ komen langs de snelweg met de benzineprijzen van de vier volgende stations. Verder is het hem een doorn in het oog dat grote oliebedrijven pomphouders "financieel ondersteunen om nieuwe concurrenten uit de markt te drukken".

Ten Hoopen baseert zich op een NMa-studie waaruit blijkt dat tanken langs de snelweg 12 cent duurder is dan op het onderliggende wegennet. Dat geldt ook ten opzichte van buitenlandse pompen. Ewout Klok, voorzitter van de belangenvereniging tankstations, noemt de kritiek een farce: "De concurrentie tussen pompstations tiert welig."

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram