Bestuurder van bromscooter slaat motoragent met helm1358x

Mede dankzij de hulp van omstanders kon gistermiddag bij de Oosterbrug een man in bedwang worden gehouden die een motoragent had mishandeld.

De dader, een 44-jarige inwoner van Groningen, was door de motoragent staande gehouden omdat hij waarschijnlijk op een opgevoerde bromscooter reed.

Onderweg, naar het vlakbij gelegen politiebureau, sloeg de man de motoragent onverwacht keihard twee keer met zijn helm in het gezicht. In de daarop volgende worsteling schoten diverse voorbijgangers de agent te hulp.

De dader kon daardoor worden overmeesterd, waarna inmiddels gealarmeerde politiemensen hem konden afvoeren.

De motoragent liep door de klappen met de helm letsel op aan zijn gezicht. Korpschef Oscar Dros van Regiopolitie Groningen is enerzijds verbolgen over de actie van de agressieve bromfietser, maar eveneens erg blij met de hulp van de omstanders. ‘Het doet goed te weten dat de politie er niet alleen voor staat,’ reageert de korpschef.

De politie wil graag in contact komen met de mensen die de motoragent hebben ontzet en hebben geholpen met de arrestatie. ‘Wij willen deze mensen ook graag zelf uitnodigen en bedanken.

’ De korpschef benadrukt dat geweld tegen politiemensen nimmer wordt getolereerd. Dros: ‘Het is heel eenvoudig; onze mensen doen hun werk. Dan blijf je met je handen van hun af.’

Bij geweld tegen de politie wordt door het korps de verdachte altijd civiel aansprakelijk gesteld voor de materiële en eventuele immateriële schade. Dat gebeurt ook in deze zaak. Tegen de 44-jarige Groninger wordt proces-verbaal wegens verzet en mishandeling opgemaakt.

Volgens het zogenaamd Geweldsprotocol van de politie en het Openbaar Ministerie in Groningen zijn er afspraken met justitie over het strafrechtelijk vervolgen van mensen die geweld tegen de politie hebben gebruikt.

De 44-jarige verdachte is ingesloten. Hij verklaarde zelf op het politiebureau dat hij was gaan slaan omdat hij boos was dat hij mee moest naar het politiebureau.

Bron:  newspower.nl

Melder: zx6r rijder

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram