Bestuurders negeren doorgetrokken streep op A501581x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft op maandag tot en met woensdag (16,17 en 18 april) tussen 16.00 en 19.00 uur 147 bestuurders bekeurd die de doorgetrokken streep op de rijksweg A50 ter hoogte van Heteren overschreden. Zevenentachtig bestuurders zijn direct staande gehouden, zestig zijn op kenteken bekeurd. De Verkeerspolitie maakte gebruik van het Video Controle Systeem .

Het VCS is een systeem waarmee over een afstand van 500 meter een stuk snelweg in beeld kan worden gebracht. Veel bestuurders maken gebruik van de uitrijstrook naar Heteren tijdens de avondspits en rijden op het laatste moment toch nog rechtdoor en overschrijden daarbij de doorgetrokken streep. Het verkeer op de hoofdrijbaan ondervindt van deze gedraging extra hinder en levert de nodige ergernis op. Naast de 110 bekeuringen voor het negeren van de streep, kosten 75 euro, zijn ook bekeuringen uitgeschreven voor niet tonen van het rijbewijs, niet dragen van de autogordel en rijden over de vluchtstrook.

De Verkeerspolitie, unit Wolfheze, zette motorrijders in om de overtreders aan de kant te zetten. Een ‘schrijfploeg’ handelde de overtredingen terplaatse af. De Verkeerspolitie zal in de toekomst vaker dit soort akties houden om te voorkomen dat bestuurders door dit gedrag oneveredig veel voordeel behalen ten opzichte van de medeweggebruikers die in de file blijven staan.

Bron:  VID

Melder: Harold

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Voor meer info over dit systeem:

klik hier.