Bestwelsnel best wel fout

 

De laatste dagen is de website best wel snel in de belangstelling gekomen. Deze website laat de snelheden boven de 170 Km/u zien. De data wordt verkregen van de NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens).

Gisterenavond werd er in Knevel en van den Brink (vanaf 3:30) aandacht aan de vermeende overtredingen besteed. Tegelijkertijd was op de best wel snel het volgende beeld te zijn:


Elk groen blokje veronderstelt een snelheid van 170 Km/u of hoger.


Heel opvallend is dat er tijdens de uitzending door heel Nederland heel hard gereden werd. Er werden bijvoorbeeld in de trajectcontroles op de A2 snelheden gemeten van 180 Km/u. Zeer onwaarschijnlijk.

Wij van Flitsservice.nl hebben grote twijfels over de juistheid van de gegevens die op www.bestwelsnel.nl vertoond worden. Wij hebben de beschikking over het programma Trafficviewer waarin de juiste data gepresenteerd wordt. Hieruit blijkt dat (bijna) nergens dergelijke waardes gemeten worden. Zie hieronder enkele printscreens ter verduidelijking.
Het Monica systeem meet per lus per rijstrook de gemiddelde snelheid van de afgelopen 60 seconden. Geen pieksnelheden. Bovendien kan het systeem ook geen waarden boven de 249 km/u weergeven. Alles daarboven is incorrect.

Zie hieronder bijvoorbeeld de A12, waar volgens bestwelsnel.nl vanochtend om 08:12 180 gemiddeld werd neergezet. Dit kan dus alleen als alle auto's die daar in 60 seconden voorbij rijden 180 rijden, of als er gedurende 60 seconden geen andere auto de gemeten waarde van 1 auto omlaag haalt. 1 auto die 180 rijdt en 1 auto die 100 rijdt in 60 seconden is gemiddeld 140 km/u.En dit is wat Monica meet in beide richtingen:

Stukje uitleg: Sn = Snelheid, int = aantal voertuigen x 60 (240 is dus 4 auto's) en dan is links de linkerstrook naar rechts gekeken.

Bestwelsnel.nl is een leuk initiatief, maar deze data klopt niet. Wij hebben meerdere punten vergeleken, ook daar klopte het niet.Wie rijd er immers niet een dikke 170 km/u over de A2 met trajectcontrole...klik hier voor meer discussie.

PS: Nog even een korte reactie over de opmerking van Bas van Werven in het Knevel en vd Brink programma: Er kan best (fors) harder gereden worden op diverse snelwegen in Nederland. Neem een A58 naar Middelburg, neem de A6 vanaf Almere tot aan Joure en zo'n beetje de gehele A7. Zeggen we hiermee dat iedereen maar moet gaan knallen? Nee, maar het kan, vooral 's avonds en 's nachts wel. Dat dit niet tot onveiligheid leidt, bewijzen onze Oosterburen elke dag.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  17-1-2014  


|

FlitsKaart