Big Brother maakt kentekenopnamen1344x

Zeeland - Op maandag 26 november 2007 plaatst de Provincie Zeeland 11 cameraposten op masten langs de Nieuwe Rijksweg om het kentekenonderzoek, wat in de loop van de week wordt gestart, voor het eerst in Zeeland elektronisch op te nemen.

De Provincie Zeeland benadrukt dat de kentekenopnamen uitsluitend worden gebruikt voor het bepalen van het bestemmend en doorgaand verkeer op de Nieuwe Rijksweg. De privacy wordt gewaarborgd.

Kentekens van voertuigen worden aan de voorzijde gefotografeerd gedurende ongeveer 7 aaneengesloten dagen, 24 uur per dag. Dit betreft het bestemmend en doorgaand verkeer. Per voertuig wordt er gekeken naar kenteken, datum, passeertijd, voertuigklasse (vrachtauto of personenauto) en locatienummer. In geval van storing wordt de duur van het onderzoek verlengd.

Langs de weg wordt een kordon gelegd door middel van een aantal opnamepunten waar kentekens van voertuigen worden geregistreerd. Passeert een voertuig maar één kordonpunt dan is het bestemmingsverkeer en worden binnen een bepaalde tijd twee kordonpunten gepasseerd dan is het voor de weg doorgaand verkeer. Vervolgens vindt verwerking van de gegevens plaats en de uitslag van het onderzoek volgt waarschijnlijk in januari 2008.

Zoals bekend probeert de Provincie het ongewenst doorgaand verkeer op de Nieuwe Rijksweg (N664) tussen ’s-Heer Arendskerke en Goes terug te dringen en stimuleert het gebruik van de A58 en A256 (Deltaweg). De aandacht richt zich dan met name op het vrachtverkeer. Daarom zijn er de afgelopen maand maatregelen uitgevoerd op de Nieuwe Rijksweg in de vorm van een snelheidsremmer nabij de afslag Heinkenszand / Lewedorp en het definitief maken van de proef met de vrije rechtsaffer en de wegversmalling bij het kruispunt met de verkeerslichten A/N256-N664 en de wegversmalling op de rotonde Tiendenplein.

Ook wil de Provincie volgens afspraak met de gemeente Goes en de Actiegroep Knip N254 Nu bekijken wat het effect van deze maatregelen is op het terugdringen van het ongewenst doorgaand verkeer.

De Provincie onderscheidt bestemmend verkeer voor de Nieuwe Rijksweg en de aanliggende kernen, gewenst doorgaand verkeer van Heinkenszand en Lewedorp naar Goes en Zierikzee en vice versa en ongewenst doorgaand verkeer van het Sloe, Westerscheldetunnel en Walcheren naar Goes en Zierikzee en vice versa.

Bron:  blik op nieuws

Melder: sjeffie

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram