Bijna 2 miljoen euro boete op A1

 

Automobilisten lappen massaal de snelheidslimiet op de A1 aan hun laars. De politie heeft sinds 6 november tijdens controleacties op het wegvak tussen Amsterdam en Apeldoorn zo’n 60.000 hardrijders betrapt. Ze moeten samen 1,8 miljoen euro aan boetes betalen.

De snelheidsovertredingen werden geconstateerd tijdens 520 uur aan radarcontroles, waarbij 800.000 voertuigen passeerden. De controles gaan in december onverminderd door.

De politie hield ook nog 390 weggebruikers aan. Dat ging vooral om niet-handsfree bellen (87 boetes), rijden zonder bescherming van een gordel (59) en het ontwijken van een file via de af- en oprit (42).

Het doel van de acties op de A1 is het schrikbarend hoge aantal ongelukken terug te dringen. Het hoge aantal bekeuringen in een paar weken tijd heeft het Korps Landelijke Politiediensten verbaasd, zegt woordvoerder Frans Zuiderhoek. ,,Voordat we met deze acties begonnen, hebben we er veel publiciteit aan gegeven. Als er dan toch zo veel mensen de fout in gaan, is dat opvallend."

 
 
Bron: De Stentor
 
  28-11-2008  


|

FlitsKaart