Bijna 2400 (NH) + 2100 (GE) boetes bij controles TT-verkeer (update)

 

De politie heeft donderdag, vrijdag en zaterdag op de A7 bij Wieringermeer en op de Afsluitdijk in totaal 2373 boetes uitgeschreven bij extra controles van verkeer van en naar de TT in Assen. Dit maakte de politie zondag bekend.

De politie klokte bij de controles snelheden tot 210 kilometer per uur. Vier bestuurders raakten direct hun rijbewijs kwijt omdat zij meer dan vijftig kilometer per uur te hard reden. Zij vielen ten prooi aan rijdende controles. Een nog onbekend aantal overtreders hangt eenzelfde lot boven het hoofd. Hun snelheidsoverschrijdingen werden fotografisch vastgelegd.

Vorig jaar gingen bij de extra controles op TT-verkeer in Noord-Holland Noord zo’n 2900 bestuurders op de bon.

DeStentor schreef: Grote Gelderse controle levert 2100 boetes op.

De politie en Koninklijke Marechaussee hebben tijdens een driedaagse provinciale verkeerscontrole bijna 2100 boetes uitgedeeld.

De controles werden onder de naam Blind Date gehouden van donderdag tot en met zondag; 45 agenten gingen met onopvallende voertuigen de weg op. De controle werd bewust gehouden rond de TT van Assen. ,,In die periode zijn altijd veel motorrijders op de weg. Zij zijn kwetsbaar in het verkeer, maar kunnen zich ook gevaarlijk gedragen,'' aldus de politie.

De meeste boetes werden uitgedeeld voor snelheidsovertredingen (1700), waarbij een zaterdag langs de A326 gehouden controle er uitsprong met 680 hardrijders. Er werden 43 rijbewijzen ingevorderd. In bijna alle gevallen ging het om bestuurders die te hard reden.

 
 
Bron: Het Parool
 
  27-6-2010  


|

FlitsKaart