Binnen half jaar 32.711 bonnen in Westerscheldetunnel





 

ELLEWOUTSDIJK - In de eerste zes maanden van dit jaar zijn 32.711 automobilisten betrapt op te snel rijden door de Westerscheldetunnel. Het gaat met name om mensen die tussen de vijf en de twintig kilometer per uur te hard reden door de tunnel.



Sinds eind vorig jaar wordt via trajectcontrole de snelheid van de automobilisten gemeten in de tunnel. Daarvoor werd vaak heel hard gereden. De NV Westerscheldetunnel klokte vorig jaar nog een automobilist die met 235 kilometer per uur door de tunnel snelde. Die extreme snelheidsovertreders worden nu niet meer gesignaleerd, aldus directeur T. Buis van de NV.



Uit de cijfers van de politie blijkt dat de laatste maanden het aantal snelheidsovertreders wat toeneemt. Vanaf januari daalde het van 6100 overtreders naar 4100 in maart. Daarna werden maandelijks meer automobilisten betrapt. In juni nog 6300.



Het aantal hardrijders komt volgens Buis overeen met de verwachting dat een tot twee procent zich niet aan de snelheidslimiet houdt, zo zei hij gisteren na afloop van de presentatie door hoofddirecteur G. van Woerkom van de ANWB van een cd-rom met daarop belangrijke tunneltips voor automobilisten. Die cd is ontwikkeld samen met een aantal Europese zustermaatschappijen van de wielrijdersbond en leert wat er gedaan moet worden bij een calamiteit in een tunnel.



Van Woerkom benadrukte dat de Westerscheldetunnel uitermate veilig is. De gemeenten Terneuzen en Borsele praten onder leiding van gedeputeerde T. Poppelaars met de NV over manieren om de tunnel nog veiliger te maken.



Ze bekijken vooral of het mogelijk is de hulpdiensten sneller te laten arriveren bij de tunnel. Een optie is het verdubbelen van de toegangswegen zodat bij een ongeval een rijbaan kan worden afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van de hulpdiensten. Volgens Buis is het echter nog een kwestie van jaren voor de aan- en afvoerwegen daadwerkelijk verdubbeld zijn. Veel hangt volgens hem af van het aanbod van het aantal passanten. Dat blijft momenteel achter bij de verwachtingen.

 
 
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant
 
  7-8-2006  


|

FlitsKaart