Blunder met maatregel voor A59

 

DRUNEN - Rijkswaterstaat heeft geblunderd met zijn berichtgeving over de verlaging van de maximum snelheid op de A59 tussen Waalwijk-Oost en Empel (v.v.). Rijkswaterstaat meldde dinsdag dat de snelheidsverlaging van 120 tot 100 km/u met onmiddellijke ingang van kracht werd.

Dat bleek echter niet het geval te zijn.

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat is er iets fout gegaan in de communicatie. Het verkeersbesluit voor de A59 wordt vandaag pas in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf vandaag is het zes weken mogelijk bezwaar te maken tegen de maatregel. "Dat betekent dat de snelheidsbeperking daadwerkelijk pas op 10 november in kan gaan", zegt de woordvoerster. Volgens haar is het praktisch ook onmogelijk om nu al de maatregel in te voeren, omdat Rijkswaterstaat geen 100 km-borden in voorraad heeft. "Die gaan we nu bestellen."

De fout van Rijkswaterstaat leidde gisteren in ieder geval tot verwarring onder automobilisten op de A59. Geldt nu wel of niet een maximum snelheid van 100 km/u? En waar staan de verkeersborden dan? De verwarring werd nog groter toen ze een snelheidsflitser van de politie opmerkten langs de A59. In de ochtendspits reden er bovendien toevallig ook nog enkele motoragenten rond.

De misser van Rijkswaterstaat kan de actiegroep 'Hoor de A59' niet deren. Voorzitter Enny de Munnik zegt buitengewoon blij te zijn nu de snelheidsbeperking er komt. De actiegroep ijvert daar al jaren voor, omdat inwoners van de gemeente Heusden veel geluids- en stankhinder ondervinden van het verkeer op de A59. "Het verlagen van de maximum snelheid scheelt echt veel lawaai", zegt De Munnik. De bedoeling is dat binnen een paar jaar geluidsschermen geplaatst zijn. De actiegroep kreeg veel steun van PvdA-Kamerlid Lia Roefs. Zij diende een motie in om de snelheidsbeperking voor elkaar te krijgen. Een grote Kamermeerderheid schaarde zich achter die motie.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  25-9-2008  


|

FlitsKaart