Boete sneller thuisbezorgd1919x

Mensen die door de politie op straat worden bekeurd kunnen binnenkort binnen zeven werkdagen hun boete in de brievenbus verwachten. Nu duurt het bijna een maand voordat duidelijk is hoeveel geld opzij moet worden gelegd voor de overtreding.

Het een en ander heeft te maken met een digitalisering van bekeuringen. Nu nog gaan politiemensen met een bonnenboekje de straat op en worden de bekeuringen met de hand uitgeschreven. De verwerking van die bonnen kost veel tijd. Door de bekeuringen op een handcomputertje (personal digital assistant, pda) uit te schrijven wordt veel tijdwinst geboekt en worden met een druk op de knop de gegevens razendsnel doorgeseind naar bijvoorbeeld het CJIB. Onlangs hebben motoragenten van het Korps landelijke politiediensten deelgenomen aan een proefproject.

Wat ons betreft, krijgt iedere agent er eentje. Vooral voor motorrijders is de pda een uitkomst. Hij is weerbestendig, dus we hebben geen last meer van wapperende en natte papiertjes, aldus een deelnemer in een KLPD-blad


Bron:  De Telegraaf

Melder: Speedfreak
Ronver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram