Boete voor rechtdoor rijden op A73

 

Heel wat automobilisten die op de A73 richting Nijmegen reden, kregen of krijgen een onaangename verrassing op de mat. Een bekeuring van 156 euro voor rechtdoor rijden...

Wie bij het knooppunt Ewijk naar rechts afslaat richting Arnhem om vervolgens automatisch op de rijbaan richting Nijmegen terecht te komen is namelijk in overtreding. Die automobilisten gaan in de fout omdat er na voorsorteren in een gekozen richting niet meer van richting veranderd mag worden. Op 1 mei zijn nieuwe verkeersregels van kracht geworden, waardoor dat strafbaar is, meldt de Gelderlander.

'Naar de rechter'

De Nijmeegse verkeersadviseur Harry Dillerop adviseert bekeurde automobilisten naar de rechter te stappen en verwacht dan een grote kans op vrijspraak. "Ik ga die strijd graag aan. Die mensen zijn onterecht bekeurd. Er klopt geen hout van de verkeerssituatie daar. De gronden waarop bekeurd wordt, deugen niet."

"Het is een onzinnige situatie. Als je rechtdoor rijdt moet je een heel eind doorrijden voor je rechtsaf kunt. Daar staan dan ook geen pijlen voor rechtsaf meer. De linker baan is leeg. Invoegend verkeer mag niet over de doorgetrokken streep. Daar ligt vierhonderd meter snelweg ongebruikt", vervolgt Dillerop.

Bekijk hier een video met uitleg van de exacte situatie

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  10-2-2009  


|

FlitsKaart