Boetekantoor plat door megastoring1218x

Een computerstoring heeft deze week voor grote problemen gezorgd bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) in Leeuwarden. De verwerking van alle verkeersboetes heeft daardoor flinke vertraging opgelopen.

Woensdag lag het gehele computersysteem tijdelijk zelfs helemaal plat, waardoor een deel van het personeel noodgedwongen naar huis moest worden gestuurd.

Sinds donderdagmorgen werken alle systemen weer, maar wel moeten alle achterstanden bij de verwerking van de boetes worden weggewerkt. Mensen die het CJIB bellen met vragen over hun verkeersboetes krijgen tot dan niet altijd antwoord. ,,Het callcenter kent niet de laatste stand van zaken", zegt woordvoerster Titia Rusticus. ,,We hopen donderdagnacht alle vertraging te hebben ingelopen."

Volgens de woordvoerster zijn door de storing geen gegevens verloren gegaan. Alle boetes die zijn uitgeschreven, worden geïnd. Het CJIB verstuurt landelijk ook alle dagvaardingen en arrestatiebevelen, maar ook daar zijn geen problemen geweest, zegt Rusticus. ,,Er is niemand naar huis gestuurd die vast moest blijven en alle arrestaties zijn gewoon doorgegaan."

De Friese politie zegt geen hinder te hebben ondervonden van de storing.,,We blijven gewoon doorbekeuren", zegt woordvoerder Herman Olijerhoek.

Bron:  www.leeuwardercourant

Melder: P@sbeer

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram