Boetes voor hardrijden op N261 Tilburg-Waalwijk onterecht

 

Een groot aantal bekeuringen voor hardrijders op de N261 tussen Tilburg en Waalwijk is onterecht. Dat stelt de Tilburgse jurist Jos Roose. Hij heeft een wob-verzoek ingediend om meer te weten te komen over het aantal uitgeschreven boetes en het bordenplan langs de weg.


Het ene moment mag je 50, dan weer 90 en dan weer 70 kilometer per uurRoose werd in juli zelf geflitst toen hij over de weg reed. Hij vroeg de genomen foto op en ging deze week terug naar de plek waar hij te hard zou hebben gereden. Daar geldt een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur. Volgens zijn bekeuring mocht er niet harder worden gereden dan 70 kilometer per uur.

De jurist is ervan overtuigd dat meer mensen ten onrechte een boete hebben gehad. "Omdat daar zoveel maxima gelden op zo'n korte afstand, ben je geneigd jezelf te wantrouwen. Het ene moment mag je 50, dan weer 90 en dan weer 70. Als er dan een bekeuring op de mat valt, denk je al snel dat je jezelf vergist hebt." Roose roept bekeurde automobilisten op zich bij hem te melden. Hij doet zijn beklag in een blog.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  10-9-2014  


|

FlitsKaart