Bonnenregen bij snelheidscontroles voor TT Assen

 

De politie bekeurde gistermiddag- en avond bijna 1300 chauffeurs wegens te hard rijden. De Noord-Hollandse politie controleert extra op snelheid vanwege de races zaterdag op TT-circuit in Assen.

Op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf reden 385 bestuurders te snel. De 'winnaar', de bestuurder van een Volvo, moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 197 kilometer per uur reed terwijl hij hier 130 mag.

Op de N242 bij Middenmeer werden 498 chauffeurs bekeurd, waarbij de hoogst gemeten snelheid 137 bedroeg terwijl je hier 80 mag. Ook deze bestuurder is zijn rijbewijs kwijt.

Op de N99 (Den Oever/Den Helder) reden 375 mensen te snel. De snelste bestuurder (128 kilometer per uur terwijl hier een maximum geldt van 80) had bovendien te veel gedronken. Ook hij mocht zijn rijbewijs direct inleveren.

Op de Afsluitdijk werden twee motorrijders aan de kant gezet door een onopvallende surveillancemotor. Eentje reed 53 kilometer te snel en raakte daardoor ook zijn rijbewijs kwijt. Dit tweetal en drie Engelse motorrijders die dronken vanaf de veerboot in IJmuiden naar Assen reden waren de enigen die onderweg waren naar de TT. "De motorrijders hebben zich dus voorbeeldig gedragen", meldt een woordvoerder van de politie.

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  24-6-2011  


|

FlitsKaart