Bonnenregen leidt tot onbegrip automobilisten

 

Diverse automobilisten menen dat zij in de afgelopen twee maanden onterecht zijn bekeurd op de Stadsring ter hoogte van de flitspalen bij de Sint Andriesstraat. Dat melden ze op sociale media. Sommigen zijn op één dag wel vier keer geflitst voor te hard rijden.

Woordvoerder Sentina van der Meer van het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft aan dat het Centraal Justitieel Incassobureau de zaak onderzoekt. Automobilisten die het niet eens zijn met hun boete, kunnen via het digitaal loket in beroep gaan.

"Mijn man heeft er al vier binnen. We snappen er niks van", schrijft een Amersfoortse op Facebook. Zij krijgt veel bijval van anderen. Allen weten dat de flitspaal bij de Sint Andriesstraat er al jaren staat, en daarom letten zij daar altijd op hun snelheid.

Desondanks zijn ze bekeurd. "Het wordt tijd een ijkrapport op te vragen. Mijn vader, die niet vooruit te branden is, heeft daar al meerdere bekeuringen gehad. Ikzelf inmiddels ook twee. En ik rij er niet harder dan 40 kilometer per uur", schrijft een andere Amersfoortse.

Een lotgenoot laat weten dat hij inmiddels vier bekeuringen op de deurmat heeft liggen. Hij zou vier dagen (4, 5, 6 en 7 mei) achter elkaar te hard langs die flitspaal hebben gereden en kreeg een rekening van 250 euro gepresenteerd. De overschrijdingen lagen alle rond de 9 kilometer. "Terwijl ik zeker weet dat ik niet te hard reed, omdat ik op die plek altijd kijk."

Afstelfout
Er kwamen tientallen reacties binnen van automobilisten die in de afgelopen twee weken een bekeuring van de mogelijk falende flitspaal binnenkregen. Dat falen blijft een vermoeden, want ondanks een verzoek heeft het Centraal Justitieel Incassobureau nog niet onderzocht hoe het kan dat zo veel automobilisten rond dezelfde periode voor hun gevoel onterecht zijn geflitst.

In februari werden op de Arnhemseweg in Leusden 249 automobilisten op de bon geslingerd. Toen bleken de flitspalen verkeerd afgesteld. In plaats van op 70 kilometer stond stond op maximaal 50 kilometer per uur afgesteld. De boetes liepen toen op tot 300 euro. Vanwege de afstelfout werden alle boetes kwijtgescholden.

 
 
Bron: Algemeen Dagblad
 
  7-7-2016  


|

FlitsKaart