BP zet nep-politiewagen in tegen 'tanken zonder te betalen'





 

Deze 'politiewagen' toert heel Nederland door en staat steeds weer bij verschillende benzinestations. Met als doel klanten die niet willen betalen af te schrikken. Bij het BP-pompstation aan de Coentunnelweg ter hoogte van Oostzaan staat 'ie sinds kort om te voorkomen dat klanten wegrijden zonder te betalen. Deze auto is echter helemaal niet van de politie. "Het is een ludieke actie van BP-Nederland. We begrijpen de actie wel, maar we zijn er niet blij mee. Dit is nog nooit voorgekomen. De afdeling specialismen van het Openbaar Ministerie onderzoekt of de bestickering op de nepauto wel rechtsgeldig is", aldus politiewoordvoerder Hans Haijen.



De politie heeft wel enig begrip voor de situatie. "Dit is natuurlijk een fantastisch hulpmiddel, maar ja, als iedereen dat gaat doen, dan weet op laatst niemand weer welke politiewagen nu echt of nep is", aldus Haijen.



Het wagentje werd aan het begin van de week door agenten opgemerkt. De ambtenaren bleven vervolgens een poosje wachten om te kijkjen of de eigenaar zou komen opdagen. Dit gebeurde dus niet. Bij navraag werd ontdekt dat de auto eigendom is van BP Nederland. In overleg met filiaalhouder zijn de lampen er inmiddels vanaf gehaald.



Het is nog onduidelijk of dit preventieve middel nu wel of niet mag worden ingezet. "Toen we het ontdekten, heeft de politie contact gehad met de officier van justitie. Die belde later op dat hij er ook niet uitkwam en heeft de zaak doorverwezen naar het Openbaar Ministerie. De afdeling Specialismen onderzoekt nu of er publicatierecht op de bestickering zit.



 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  8-9-2002  


|

FlitsKaart