Britse burgers krijgen lasergun





 

UTRECHT/LONDEN - 22/12/02 - Verscheidene Britse politiekorpsen zijn begonnen met projecten waarbij burgers laserpistolen krijgen uitgereikt. Na een training gaan de burgers de weg op om snelheidsovertredingen vast te stellen en deze door te geven aan de politie. Dat meldde The Sunday Times.



De gegevens die de burgers verzamelen hebben geen juridische geldigheid. De korpsen sturen de overtreders wel een brief waarin wordt gewezen op hun fout. Als agenten stuiten op chauffeurs die geregeld de maximumsnelheid aan de laars lappen, dan komen er extra snelheidscontroles in de regio's waar de recidivisten wonen.



De politie hoopt dat de projecten leiden tot een betere bewustwording onder weggebruikers. Het korps in regio Avon and Somerset meent dat zijn proef al aantoonbaar heeft geleid tot een vermindering van het aantal verkeersslachtoffers.



De Britse associatie van weggebruikers wijst de projecten overigens af. Volgens haar zet het initiatief burgers tegen elkaar op. ,,Gaan we hierna met burgers op zoek naar inbrekers? Dit lost het probleem toch niet op?'', klaagt een woordvoerder van The Association of British Drivers dan ook in de zondagskrant.

 
 
Bron: Tiscali
 
  23-12-2002  


|

FlitsKaart