Britse Koos Spee: Niet nog meer flitspalen





 

De Britse verkeersofficier roept op om het aantal flitspalen niet verder uit te breiden: “Genoeg is genoeg.” “We hebben 6.000 flitspalen in het Verenigd Koninkrijk waardoor iedere hotspot is voorzien, toch stijgt het aantal verkeersdoden,” zei Richard Brunstrom, hoofd van verkeershandhaving voor de “Association of Chief Police Officers” (ACPO).



“We kunnen niet doorgaan totdat er een flitspaal aan iedere straatlamp hangt. Ergens moeten we stoppen.”



De ACPO wil het aantal flitspalen verdubbelen tot 12.000, maar mr. Brunstrom roept op om daarover nog eens na te denken. De meest recente cijfers gaven aan dat er 3.508 verkeersdoden waren gevallen in 2003 - het hoogste aantal sinds 1997. Bovendien steeg het aantal verkeersdoden en gewonden, bij één op de zeven flitspaal locaties, terwijl 2.2 miljoen automobilisten een bekeuring kregen en drie rijbewijs punten verloren.



Mr. Brunstrom wil een soft-soft benadering, waarbij elektronisch oplichtende borden automobilisten waarschuwen om langzamer te rijden.



“Als we kijken naar het aantal doden, ontdekken we dat we verschrikkelijk uit de pas lopen,” zei hij. “We willen een cultuur creëren waarbij de flitspaal als een vriend wordt gezien”. De Transport Laboratory (TRL) ontdekte dat elektronisch oplichtende borden, die maar 5.000 pond kosten, er voor zorgde dat de gemiddelde snelheid met 7mph afnam, wat gepaard ging met een ongevallenreductie van 34%.



Vergelijk dit eens met een gemiddelde snelheid afname van 3.7mph en een ongevallenreductie van 14%, terwijl een flitspaal 30.000 pond kost om te installeren.



(vertaling uit de Sunday Mirror)

 
 
Bron: Sunday Mirror
 
  18-3-2005  


|

FlitsKaart