Bumperklevend naar politiebureau942x

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens bumperkleven. De man maakte het wel erg bont door tot op de stoep van het bureau van de verkeerspolitie vlak achter zijn voorganger te blijven.

,,Bij de meldkamer van het KLPD waren al diverse meldingen van a-sociaal weggedrag van deze bestuurder op de rijksweg A12 tussen Bleiswijk en Waddinxveen binnen gekomen.
Een bestuurder die door deze bestuurder al bumperklevend werd belaagd, kreeg het advies om de afrit Waddinxveen te nemen en zich te melden bij de verkeerspolitie,’’ aldus de dienst.

De bumperklever reed mee tot vlak voor het bureau en stapte daar uit zijn auto. Vervolgens sloeg hij ’dreigende taal’ uit naar de bestuurder die hem naar de politie had geleid. Toen agenten, die naar buiten waren gekomen, hem aanspraken keerde hij zijn woede tot de agenten. Hij schold ze uit en riep: ’Houd me dan aan!’. De man is daarop in de boeien geslagen en ingesloten in het bureau.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor belediging en overtreding van de Wegenverkeerswet. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto in beslag genomen. Met het CBR wordt overlegd of het rijbewijs van de man ongeldig kan worden verklaard.

Bron:  Algemeen Dagblad

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram