Bussen bij controle allemaal in orde

 

Bij een grote buscontrole op de A2 in Maastricht is voor het eerst geen enkele overtreding geconstateerd. Dat meldt de Inspectie Verkeer en Waterstaat, die met het Korps Landelijke Politiediensten de controle uitvoerde. Er werden 62 Nederlandse pendelbussen met terugkerende vakantiegangers aan een inspectie onderworpen.

De actie, die van 10.00 uur tot 16.00 uur duurde, was onder meer gericht op het naleven van de voorgeschreven rij- en rusttijden van de chauffeurs. In elf gevallen is er een ’vermoeden van overtreding’ geconstateerd, zegt een woordvoerder van de inspectie. Vermoedt wordt dat er sprake was van een onjuiste of onvolledige administratie. De bussen mochten doorrijden. In deze gevallen volgt een bedrijfsonderzoek.

De controles op bussen die het land binnenkomen worden elke zomer uitgevoerd. Het was voor het eerst dat de inspectie geen bekeuringen heeft uitgedeeld. Dat komt volgens de woordvoerder doordat de inspectie de laatste tijd de nadruk heeft gelegd op regelgeving. De inspectie is ’heel tevreden’ met het resultaat.

Twee weken geleden werden zeventig bussen die het land uit gingen gecontroleerd. Zes bekeuringen werden uitgedeeld, in de meeste gevallen voor het overtreden van de rijtijdenwet.

 
 
Bron: www.nieuws.nl
 
  29-7-2007  


|

FlitsKaart