Camera's registreren de reistijd

 

NOORDHOEK - De camera's die sinds kort onder meer langs de snelwegen A59 en A29 staan, controleren niet de snelheid, zoals veel weggebruikers denken, maar zijn bedoeld om de reistijd van weggebruikers te registeren. Het gemiddelde van de gegevens wordt gebruikt om de matrixborden met reistijden richting Rotterdam up to date te houden.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat plaatste de tijdelijke informatieborden vorige maand in verband met de wegwerkzaamheden aan de Moerdijkbrug. Deze werkzaamheden zorgen, vooral tijdens de spits, voor een slechte doorstroming van het verkeer. De panelen zijn geplaatst op kruispunten waar de weggebruiker nog kan kiezen om niet over de Moerdijkbrug te rijden.

Zo worden alternatieve routes aangegeven bij bijvoorbeeld de oprit vanaf industrieterrein Moerdijk naar de A17 en bij knooppunt Noordhoek vanaf de A17 naar de A59.

Wegbeheerder hoopt vertragingen van de reistijd te voorkomen of beperken

Weggebruikers zien op de borden de reistijd naar bijvoorbeeld Rotterdam en kunnen zelf beslissen langs welke kant ze naar hun bestemming reizen. "De gegevens worden continue vernieuwd", legt voorlichtster Karen Vinke van Rijkswaterstaat uit.

De wegbeheerder hoopt zo eventuele reistijdvertragingen te voorkomen of tot een minimum te beperken. De camera’s staan onder meer op de A59 bij knooppunt Noordhoek en het viaduct tussen Noordhoek en Fijnaart.

De informatiepanelen en camera’s blijven staan totdat de werkzaamheden aan de Moerdijkbrug voltooid zijn. Naar verwachting zullen de werkzaamheden aan de brug in het najaar van 2008 afgrond worden.

 
 
Bron: BN DeStem
 
  1-5-2008  


|

FlitsKaart