Camera uit flitspaal buitgemaakt





 

SINT-GENESIUS-RODE - Vernielingen en brandstichting hadden we al gehad, maar nu is er ook een onbemande camera uit een flitspaal gestolen. Het gebeurde in Sint-Genesius-Rode. De lokale politie heeft nog geen spoor van de dader, maar vermoedt dat het om een trofee van flitspaalhaters gaat.



Onbemande camera's zijn onder automobilisten niet erg geliefd. Maar na de diefstal in Sint-Genesius-Rode (Vlaams-Brabant) zou je denken dat het gewilde objecten zijn. Langs de Waterloosesteenweg werd een camera uit zijn kastje bovenop de flitspaal ontvreemd. Daarvoor gebruikte(n) de dader(s) een valse sleutel en een koevoet. Ze gingen aan de haal met de camera, de flits en de computer. Op een flitspaal vlakbij werd een tweede, vergeefse poging gedaan.



De diefstal werd vorige week donderdag vastgesteld, maar raakte gisteren pas bekend. De lokale politie heeft nog geen spoor van de dader(s). In juni vorig jaar was er al een poging tot brandstichting aan de flitspaal.



,,Het was goed voorbereid'', meent politiechef Alain Meerts, ,,vandaar dat wij denken dat de dader in de kringen van flitspaalhaters gezocht moet worden. Ongetwijfeld duikt het apparaat vroeg of laat op een website op, als trofee. Je kunt met zo'n ding echt niks aanvangen. Mogelijk lag het in de bedoeling het toestel onklaar te maken en heeft men van de gelegenheid gebruik gemaakt om het mee te nemen.''



De camera wordt beheerd door de lokale politie, maar ze is eigendom van het Vlaamse Gewest. Ze kost zowat 50.000 euro. Er zou snel een vervangtoestel arriveren.


 
 
Bron: De Standaard
 
  16-3-2005  


|

FlitsKaart