CBR en 'Wegmisbruikers!' op TV





 

‘Wegmisbruikers!’ is het nieuwe verkeersprogramma van SBS6 dat van september tot december 2003 iedere zaterdagavond van 20.00 - 21.00 uur wordt uitgezonden. Het programma is een klein beetje te vergelijken met het programma ‘Blik op de Weg’. Alleen gaat ‘Wegmisbruikers!’ een stap verder. Het registreert namelijk niet alleen hoe mensen deelnemen aan het verkeer, maar brengt ook de mogelijke gevolgen van roekeloos rijgedrag in beeld. Iedere uitzending heeft een eigen thema, zoals snelheid, alcohol, agressie in het verkeer, verlichting, spoorwegovergangen en kinderen in de auto.



Naast automobilisten en motorrijders worden ook vrachtwagenchauffeurs en fietsers door een videowagen gevolgd. Ook mensen die zich netjes gedragen in het verkeer worden in ‘Wegmisbruikers!’ aangehouden. Zij krijgen dan ‘een opgestoken duim’ die op de antenne gezet kan worden.



In de uitzending worden grote overtreders onder vrachtwagenchauffeurs meegenomen naar het Rijsimulator Centrum van het CBR. Hier zijn de verkeersomstandigheden zo nagemaakt dat de confrontatie met het eigen weggedrag hard aankomt. Een examinator van het CBR zal in iedere uitzending een toelichting geven op de afgelegde testen en geeft rijadviezen die betrekking hebben op het thema van die week. Koos Spee, hoofdofficier van Justitie vertelt in ieder uitzending welke straf de overtreder zou hebben gekregen.

 
 
Bron: CBR
 
  28-8-2003  


|

FlitsKaart