CBR pleit voor periodiek rijadvies

 

De rijvaardigheden van veel automobilisten zijn onder de maat. Zij kijken slecht, rijden te hard op gevaarlijke punten en zien verkeersborden over het hoofd. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag in een reportage over rijadviezen bij 36 lezers. De deelnemers aan de rijtest werden geselecteerd uit 260 kandidaten.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), dat de examinatoren leverde voor de test, heeft zijn zorgen uitgesproken over de resultaten. Het CBR meent dat de uitslag van de rijtest het pleidooi bevestigd om een periodiek rijadvies in te voeren. Elke rijbewijsbezitter zou dan eens per tien jaar opnieuw het theorie- en praktijkexamen moeten afleggen.

De deelnemers aan de test hadden bij het afslaan en het invoegen nauwelijks oog voor de dode hoek. Gelijkwaardige kruispunten werden met te hoge snelheid genaderd, en bovendien werd lang niet altijd voorrang verleend. Volgens het CBR nemen de rijvaardigheden van bestuurders met de jaren af, en verwatert de kennis van de verkeersregels.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  16-8-2003  


|

FlitsKaart