CDA hekelt gretigheid trajectcontroles OM

 

CDA-Kamerlid Sander de Rouwe waarschuwt het Openbaar Ministerie niet gretig op alle 130km-zones trajectcontroles te gaan uitvoeren.

Dat laat hij weten aan NU.nl. Verkeersofficier Willebrord Freijsen liet donderdag weten dat de controles onlosmakelijk onderdeel uitmaken van de proef met snelheidsverhoging op deze acht trajecten.

Volgens De Rouwe vergeet Freijsen dat het niet gaat om de snelheid op deze trajecten, maar om de verkeersveiligheid en de geluidsnormen.

"Het draagvlak voor trajectcontroles komt op deze manier in het geding. Die is namelijk niet bedoeld om makkelijk boetes te kunnen innen", aldus de CDA’er. Hij zal dinsdag tijdens de begrotingsbehandeling Infrastructuur opheldering vragen aan minister Schultz.


Woonwijken
De Rouwe wil dat de controles zich meer gaan richten op de woonwijken en minder op de snelwegen. "Op de snelwegen vallen minder verkeersdoden dus is het nut van controles ook minder. In woonwijken voelen mensen zich minder veilig."

Hij zegt niet tegen de controles te zijn, maar deze moeten wel proportioneel zijn. "Het is een paardenmiddel en kost veel geld om te installeren. Vandaar dat je het alleen moet gebruiken als het echt nut heeft."

 
 
Bron: nu.nl
 
  18-11-2011  


|

FlitsKaart