Chaos op A1 Foutje RWS.2024x

AMSTERDAM - Het verkeer vanuit Amsterdam naar het oosten over de A1, is al voor Muiderberg knarsend tot stilstand gekomen, door onverwachte wegwerkzaamheden. Door een verzakking van een deel van de A6 richting Flevoland, kan maar mondjesmaat gebruik worden gemaakt van die verkeersader. Daardoor wordt ook het verkeer op de A1 ernstig belemmerd.

Op het wegvak Watergraafsmeer-Muiderberg staat één lange file van meer dan 12 kilometer, hetgeen een vertraging van minimaal een halfuur betekent. Verkeer richting Lelystad, dat normaliter over de A6 rijdt, wordt nu aangeraden de Hollandsebrug te mijden en over de A1 door te rijden naar de Stichtsebrug (A27). Door de stremming op de A1 is nu ook de A9 dichtgeslibt.

Het verkeer naar Flevoland heeft het de laatste maanden toch al niet gemakkelijk. Aan de dik 30 jaar oude Hollandsebrug, die de polderprovincie verbindt met Noord-Holland, is onlangs een ernstig defect geconstateerd. Daarom mag vrachtverkeer al geen gebruik meer maken van de brug.

Tijdens voorbereidingen voor werkzaamheden om de brug te versterken en te verbreden is vanmiddag iets misgegaan, waardoor een deel van de weg is verzakt. De rechterrijstrook is daardoor onbruikbaar.

Bron:  De Telegraaf

Melder: Maserati Teun

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram