CJIB denkt aan nieuw kantoor





 

LEEUWARDEN - Het boetekantoor (CJIB) in Leeuwarden overweegt nieuwbouw. Er is noodzaak voor een grote uitbreiding, omdat het aantal banen de komende tijd ieder jaar met vijftig tot zestig groeit. De huidige huisvesting is al te krap voor de achthonderd medewerkers.

Het Centraal Justitieel Incassobureau zou er in de komende jaren drie- tot vierhonderd arbeidsplaatsen bij krijgen. ,,We krijgen het er niet ineens bij, maar gerekend over een aantal jaren komen we door reguliere groei wel op die aantallen uit'', bevestigt een woordvoerster.



Het CJIB heeft inmiddels een optie genomen op een stuk grond op het voormalige bodeterrein aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden, vlakbij het huidige, drie jaar geleden geopende boetekantoor. Dat onderkomen was al snel te krap. Het hiertegenover gelegen voormalige KPN-pand aan de Van der Nootstraat en het vroegere gebouw van de Keuringdienst van Waren aan de Oostergoweg lenigen de nood op dit moment.



De overheid huurt de laatste twee panden. Binnen een aantal jaren zal ook die behuizing te krap zijn. De Rijksgebouwendienst bekijkt oplossingen. De voorkeur gaat uit naar centrale huisvesting. Hoog op de wensenlijst staat een alternatief voor het huurpand aan de Oostergoweg.



De hoeveelheid werk bij het Leeuwarder boetekantoor groeit in snel tempo. Alleen al het aantal verkeersboetes zal dit jaar 20 procent toenemen. Het ministerie van justitie houdt rekening met meer dan 10,5 miljoen bekeuringen. Samen met de andere transacties die het boetekantoor uit Leeuwarden int, leveren de bekeuringen Justitie het komende jaar €652 miljoen op. Vorig jaar zat het ministerie op €550 miljoen aan boetes.



Bij het voorspelde aantal acceptgiro's heeft het ministerie de bekeuringen die voortvloeien uit verkeersveiligheidsplannen nog niet meegerekend. Afgaande op de afgelopen jaren zal dit het aantal bonnen dat de politie volgend jaar uitdeelt met enkele honderdduizenden verhogen.

 
 
Bron: Leeuwarder courant
 
  2-1-2005  


|

FlitsKaart