'Claimen lakschade bij Rijkswaterstaat kansrijk'

 

Automobilisten hebben grote kans dat ze de schade opgelopen aan hun auto tijdens de vorstperiode vergoed kunnen krijgen van Rijkswaterstaat.

Door het slechte wegdek tijdens de vorst van afgelopen weken liepen veel wagens schade op door brokken steen. De rechter zal eventuele schadeclaims waarschijnijk toewijzen, stelt jurist Clemens Meerts in de krant. Hij adviseert gedupeerden geen advocaten in te schakelen maar gewoon zelf een brief te schrijven.

Volgens Meerts heeft Rijkswaterstaat de afgelopen week onvoldoende gewaarschuwd voor loslatend asfalt, dat steenslag veroorzaakte en de lak en ruiten van auto’s beschadigde.

Tientallen automobilisten hebben Rijkswaterstaat al aansprakelijk gesteld, zo schrijft de krant. Maar die laat weten zich slechts verantwoordelijk te voelen als aantoonbaar te laat is gewaarschuwd voor de overlast. Dat is volgens Meerts onzin. "Je bent wegbeheerder of je bent het niet, dus Rijkswaterstaat is bij wijze van spreken al in gebreke als het niet binnen een half uur heeft gewaarschuwd voor een slecht wegdek’’, aldus de advocaat in het AD.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  1-12-2009  


|

FlitsKaart