Column: De Blauwe Fiscus





 

In de groene oase vertrappelt hij een paardebloem in beschermd natuurgebied. Hij woedt zich door de weelderige wildgroei, naar het grijze geraas. Hij legt aan en ontlaadt zijn wapen op het gele stigma. Dat wordt weer een duim.



Hij had een groene vuilnisbak gevonden en mee naar huis genomen. Hij werd bevangen door een prachtig idee. Met glinsterende ogen bepaalde hij waar het gat gezaagd moest worden. Vastbinden aan twee planken en met een knuppel de knieschijven verbrijzelen, fantaseerde hij. Iets meer naar rechts draaien, anders wordt het gat te groot. Met een lange zweep in het gezicht slaan, totdat de schrammen gaan bloeden. Hoor het gesis van een gloeiende ijzerpook op dat vieze witte huidje van die rotzakken. Het gatzagen was klaar, precies groot genoeg voor een flitslamp. Dat zal ze leren! Dat wordt in ieder geval een gele duim!



Sleutel, draai, kantel, check. Hier heb je het rolletje, check. Zes weken opleiding en.. goh, wat een mooie vrouw daar. Laat ze nou zien dat ze getrouwd is? Er zit niet eens een ring om die vinger. Wat? Oh, dank je wel, rolletje check. Test check. Kantel, sleutel, draai, check. Kom, we gaan naar de volgende.



In een auto met videoapparatuur. Klik rijbewijs. Verdikke mis. Nog een keer. Klik rijbewijs. Weer niet, ga eens wat sneller. Klik, há we hebben hem! Daduim! Daduim! Kost even een half uur, maar dan heb je ook wat! Laat zo meteen ook dat stukje film zien van 20 km terug, je weet wel, waar hij die auto nét niet raakt.



Meldkamer, we staan bij de bank in het centrum en we zien vier gemaskerde mannen naar buiten komen, hoogstwaarschijnlijk gewapend. Ze stappen in een zwarte Golf en rijden richting het noorden van de stad. Meldkamer, wij hebben assistentie nodig! Kunt u vragen aan de agenten op het bureau of zij even een radarauto naar buiten kunnen rijden, we willen even testen of een in beslaggenomen apparaat een radardetector is. Nee, we rijden alleen langs en dan weten we genoeg. We brengen vanavond wel een gele duim langs.



Hij had zijn stekje gevonden, mooi en rustig. Hij moest nog even kijken wat het gevaar was, maar dat kon hij niet zien. Hij stapte uit de auto om beter te kijken. Een recht stuk snelweg, op een rustig gedeelte van de dag, geen in- en uitvoegstroken. Nadat hij goed om zich heen had gekeken, schreef hij schouderophalend maar iets op als “gebeuren veel ongevallen op locatie”, want dat gebeurt overal wel. Daarna laadde hij de apparatuur uit, en plaatste het statief in de vangrail. Mooi stekje, hij had toch al genoeg duimen.



Wat is de conclusie van dat rapport? Leg die maar op de linker stapel. Die tweede heb ik zelf gelezen en die gaat rechts. Stuur de pers even een bericht dat we stapels bewijs hebben. Die rechter stapel kan weg. Ik wil morgen een prognose op mijn bureau van de inkomsten van volgend jaar. Is die partij gele duimen al binnengekomen? Ik vind het belangrijk dat onze mensen gemotiveerd blijven.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  10-6-2004  


|

FlitsKaart