Column: Kluivert Moordenaar





 

Welk een duivelse schoffering, om mensen die nooit leven hadden willen nemen, publiekelijk moordenaars te noemen!



Een walgelijke publiciteitsstunt. Na de herdenkingsdienst van verkeersslachtoffers, afgelopen zondag in Middelburg, worden mensen die de wet overtreden verkeerscriminelen genoemd door landelijk verkeersofficier Koos Spee en Zeeuwse Korpschef Goudswaard. Dat komt neer op 10 miljoen; en dat zijn alleen de mensen die gepakt zijn. Degenen die een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt is net zo erg als de huurmoordenaars die betrokken waren bij de recente liquidaties in de wereld van Nederlandse topcriminelen; aldus Spee en Goudswaard.



Kluivert Moordenaar? Koos Spee laat zich kennelijk associëren met een dronken voetbalsupporter.



Smakeloos om mensen met een levenslang schuldgevoel nog eens uit te maken voor moordenaar! Mensen die nota bene nooit de opzet hadden om iemands leven te nemen!



Erg moedig is het niet om mensen die zich niet kunnen verweren, uit te maken voor moordenaars. Mensen die een dodelijk verkeersongeval hebben veroorzaakt zullen namelijk niet zo snel iets terugroepen.



Het past in het patroon van de laffe stijl die Koos Spee zichzelf heeft aangemeten. Ook in de media gaat Spee alleen in gesprek met mensen die niks terugzeggen. Het is zelfs beleid bij het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie. Koos Spee doet alleen media-optredens als hij zijn verhaal mag vertellen en er niemand iets tegenin brengt. Met zulke laffe allures verdien je natuurlijk nooit enig aanzien.



We kennen nog wel meer huurmoordenaars dan Patrick Kluivert en Marco Bakker. Te denken valt aan het ongeval in Nieuw-Vennep vorig jaar. Een vader neemt op een verjaardagsfeestje enkele kinderen mee in een aanhanger achter zijn tractor. Op een rotonde kiepert de aanhanger om, waarbij twee kinderen om het leven komen. Alsof de man die de tractor bestuurde al nog niet genoeg schuldgevoelens hierover heeft, wordt deze man even voor huurmoordenaar uitgemaakt. Als dat waar is, dan is zijn klus erg effectief geweest!



En minstens net zo'n huurmoordenaar is die politieagent uit Dordrecht, die even over een jongen heenreed. Om te voorkomen dat het in de doofpot werd gestopt ging de Dordse jeugd politiebureaus in de brand steken. Meneer Spee zal het wel jammer vinden dat die huurmoordenaar van een politieagent tijdens de brand niet op het bureau zat nietwaar?



Het is werkelijk schandalig dat overheidsdienaars als Spee en Goudswaard hun staat van dienst misbruiken voor dit zo'n misselijkmakende mediastunt! Het is werkelijk ronduit asociaal en smadelijk!



In 2004 zijn er 138 slachtoffers gevallen door huurmoordenaars die geen voorrang verleenden. Dat is meer dan één op de acht verkeersdoden.



Koos Spee kan met zijn laffe camera-obsessie deze verkeerscriminelen niet aanpakken. Dat ligt voor de hand, om dit aan te pakken moet je de confrontatie met de verkeerscrimineel aan. Dat past niet in een beleid dat zijn fundamenten heeft gebouwd op een laffe sociale fobie! Een beetje schelden in de pers meneer Spee? Ik haal er mijn neus voor op!



Gelukkig maken Spee en Goudswaard geen onderscheid naar vervoersmiddel. Fietsers zijn volgens hun dus net zo crimineel als automobilisten. Beide heren waren even vergeten om de automobilist te discrimineren in hun verwerpelijke uitspraken. Zo lijkt het net alsof ze het hart op de goede plaats hebben.



Maar de mediastunt is verklaarbaar, beide heren spelen politiek spel met hun misselijkmakende schofferingen.



De weerstand tegen de nieuwe 80 km/u stukken op de snelweg is groot en Koos Spee wordt er op aangekeken. Spee wil graag aanzien, als verkeersveiligheidspecialist worden gezien in plaats van de man die altijd maar geld van de mensen steelt. Meer aanzien, maar tegelijkertijd vermijd hij op een laffe manier de confrontatie van het mediadebat. Spee is gedoemd om te verliezen. Van een afstandje schelden in de pers past beter in Spee's stijl.



Tegelijkertijd bestaan er Haagse plannen om politieagenten te gaan verdelen naar risicogebieden. Dat betekent dat het Zeeuwse Korps van Goudswaard onvermijdelijk gesloopt wordt. Er is in Zeeland nauwelijks criminaliteit, dus die agenten kunnen beter in andere regio's ingezet worden. Goudswaard probeert werk voor zichzelf te creëren door verkeershandhaving belangrijk te maken. Als dat lukt hebben zijn agenten tenminste nog iets te doen en krijgt hij daarmee tegelijkertijd zekerheid van zijn eigen baan en inkomen.



Morbide, dat beide heren voor eigen gewin een grote groep mensen kwetst tijdens de herdenking van verkeersslachtoffers. Veroorzakers van een ongeval zijn veelal door een rechter gestraft en kunnen nooit meer in de spiegel kijken. Want een verkeersongeval is niet alleen verschrikkelijk voor slachtoffers en nabestaanden, het is evenzo vreselijk voor de veroorzakers!



Ik herinner mij het filmpje waarin Marco Bakker, jarenlang gevierd Nederlands operazanger, bij de familie van het omgekomen slachtoffer langsgaat. Marco barstte in tranen uit. Natuurlijk had Bakker ongelofelijk veel berouw van het feit dat hij een leven had genomen.



Moord is het opzettelijk zaaien van dood, en die opzet is bij de meeste verkeersongevallen absoluut niet aan de orde. Maar zowel Marco Bakker als Patrick Kluivert worden door Koos Spee en Goudswaard, voor eigen gewin, even uitgemaakt voor huurmoordenaar. Opnieuw, alsof ze dat nog niet eerder hadden gehoord.



Een goedkope mediastunt als deze geeft wel aan dat er iets mis is met de integriteit van beide heren. Met hun schofferingen overtreden zij de eerste zin van artikel 1 uit de Nederlandse grondwet; "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld".



Een huurmoordenaar is toch echt een ander geval dan het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval. Spee en Goudswaard spreken namens de overheid. Het overtreden van de grondwet neigt richting een gevaar voor de Staat!

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  25-11-2005  


|

FlitsKaart